Невеликий сніг та дощ обіцяють синоптики 24 лютого

Температура повітря вдень буде плюсовою
Невеликий сніг та дощ обіцяють синоптики 24 лютого
Зима, сніг. Фото: Pexels
24 Лютого 2023, 08:14
читать на русском

У п'ятницю, 24 лютого, в Україні вдень невеликий дощ можливий на заході. Вночі в областях буде мороз, але вже вдень температура підніметься до плюсової.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

В регіонах буде хмарно з проясненнями. Вночі в більшості областей буде невеликий сніг. Вдень - без істотних опадів, але у західних областях невеликий дощ. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Вночі температура повітря у північно-східних та Луганській областях буде 7-12° морозу, а на Сумщині опуститься до -15°.  Вдень у цих регіонах буде також мороз - 3-8°. На решті території країни протягом доби від +2° тепла до -3° морозу. Вдень у південних та західних областях буде 3-8° тепла. На Закарпатті та півдні Одещини - аж до 11°.

В області 22 лютого буде хмарно з проясненнями. Вночі прогнозують невеликий сніг, але вдень без істотних опадів. Швидкість північно-західного вітру, 7-12 м/с.В області температура повітря протягом доби буде від +2° до - 3°. У Києві вночі буде мороз - 1-3°, але вдень близько 0°.

Помірна сніголавинна небезпека очікується на високогір'ї Закарпаття та Прикарпаття. Низька сніголавинна небезпека утримується у горах Львівської та Чернівецької областей.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що весна в Україні буде ранньою. Березень розпочнеться з потепління, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів.

На початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

Читайте також