Незабаром через "Дію" можна буде купити або продати автомобіль: як саме

Буде можливість все оформити онлайн
Незабаром через "Дію" можна буде купити або продати автомобіль: як саме
Портал “Дія” (Фото: Мінцифри)
29 Вересня 2021, 04:04
читать на русском

Найближчим часом на порталі "Дія" запрацює нова послуга - можливість оформлення договору купівлі-продажу автомобіля онлайн.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Найближчим часом автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачено постановою Кабінету міністрів України від 22 вересня № 1007 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України, - йдеться в повідомленні.

Послуга буде доступна для громадян в Електронному кабінеті водія та на єдиному державному вебпорталі електронних послуг "Дія".

Для цього продавцеві та покупцеві необхідно авторизуватись, заповнити договір про купівлю-продаж транспортного засобу в електронному вигляді. Далі документ автоматично передається до сервісного центру МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Адміністратор має погодити запит, тоді покупець і продавець будуть проставляти кваліфіковані електронні підписи і договір про купівлю-продаж авто буде вважатися укладеним.

Зазначається, що нововведення буде реалізовано сервісними центрами МВС України протягом пів року після набрання чинності цієї урядової постанови.

Нагадаємо, що у застосунку "Дія" часом не показуються посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, але це можна виправити.

Читайте також

1