Просто та зручно: у застосунку "Дія" з'явився шеринг документів

Не потрібно жодних паперових копій чи ксероксів
Головне
Просто та зручно: у застосунку "Дія" з'явився шеринг документів
Застосунок Дія Фото: mil.gov.ua
23 Вересня 2021, 19:06
читать на русском

Новий функціонал, який з'явився у застосунку "Дія", наразі доступний клієнтам сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України. Йдеться про шеринг документів і шеринг електронного паспорта.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС

Спільно з Міністерством цифрової трансформації України запроваджено новий функціонал — шеринг документів. Відтепер відвідувачі сервісних центрів МВС під час замовлення та отримання адміністративних послуг можуть пред’явити електронний паспорт у застосунку Дія та поділитися цифровою копією документа, - йдеться у повідомленні.

Перший заступник начальника ГСЦ МВС Юрій Смольянінов заявив, що шеринг полегшить роботу адміністраторам сервісних центрів та збереже час відвідувачам

Так, застосунок "Дія" надає можливість ділитися копіями цифрових документів, а також перевіряти їх дійсність в декілька кліків.

Просто, зручно та без паперових примірників або їхніх копій. Інтеграція з Дією робить процеси зручнішими, і користувачі більше не хвилюватимуться про забуті вдома документи, — зазначив керівник команди Впровадження електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України.

Щоб відвідувачам поділитися копією е-паспорта, необхідно:

  • відкрити паспорт у застосунку Дія;
  • натиснути на нього та обрати штрих-код;
  • надати штрих-код або продиктувати 13-ти значний код, який розташований під штрих-кодом;
  • підтвердити запит для передачі даних.

Цифрова копія паспорта з е-підписом Дії передається до сервера МВС. Завдяки шерингу виконуються відразу дві функції: електронна ідентифікація особи та передача копій електронних документів адміністратору.

Які переваги шерингу е-паспорта:

  • копія документа передається одразу до інформаційної системи МВС, тому працівнику сервісного центру не потрібно вручну вносити інформацію з наданих документів. Це скорочує час обслуговування та виключає внесення помилки;
  • документ передається лише після запиту адміністратора сервісного центру МВС та відповідного підтвердження з боку відвідувача;
  • копія документа, яка передається, містить мітку часу та інформацію про отримувача копії, кому й коли вона була надана;
  • копія документа вже підписана КЕПом Дії.

Нагадаємо, що в Україні стане доступною можливість розмитнення автомобіль через застосунок "Дія". Втім, наразі проєкт лише на стадії експерименту та випробовування.

А також з'являться понад десять нових соціальних послуг. Спочатку проєкт буде пілотним та лише у кількох областях.

Читайте також

1