Пенсії, субсидії та виплати на дітей: у застосунку "Дія" з'являться нові послуги

Пілотний проєкт буде доступним лише у кількох містах
Головне
Пенсії, субсидії та виплати на дітей: у застосунку "Дія" з'являться нові послуги
Додаток “Дія” Фото: Мінцифри
22 Вересня 2021, 19:06
читать на русском

У застосунку "Дія" з'являться понад десять нових соціальних послуг. Спочатку проєкт буде пілотним та лише у кількох областях.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Зазначається, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифри розширюють пілотний проєкт із впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях. Буде введено понад десять нових соціальних послуг у пілотних областях, які зараз визначаються.

На порталі Дія можна буде оформити онлайн житлові субсидії, отримання пенсій, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, а також звернення в електронній формі за соціальними послугами. Уряд схвалив відповідну постанову, - йдеться у повідомленні.

Тепер, щоб отримати житлові субсидії, не потрібно буде збирати купи документів та ходити в різні установи. Достатньо заповнити заявку на порталі Дія. Це значно спростить життя українським родинам.

Крім того, у межах пілотного проєкту українці зможуть отримувати державну соцдопомогу:

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • на дітей одиноким матерям;
  • на тяжкохворих дітей;
  • під час усиновлення дитини;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Також люди зможуть на порталі "Дія" отримувати пенсії, звертатися за наданням соціальних послуг та призначенням компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги. Можна буде подавати усі необхідні заяви та декларації в електронному вигляді, без зайвих черг та витраченого часу.

Нагадаємо, що в Україні стане доступною можливість розмитнення автомобіль через застосунок "Дія". Втім, наразі проєкт лише на стадії експерименту та випробовування.

Читайте також

1