У застосунку "Дія" з'явиться послуга сплати податків

Процес буде займати декілька кліків
У застосунку "Дія" з'явиться послуга сплати податків
Додаток Дія Фото: Міністерство цифрової трансформації України
18 Березня 2021, 21:42
читать на русском
Міністерство цифрової трансформації планує весною запустити послугу сплати податків у застосунку "Дія", аби спростити систему та уникнути черги.

Про це повідомляє Мінцифра.

Навесні ми запускаємо послугу сплати податків у застосунку "Дія". Процес буде займати декілька кліків. Жодних черг, стресу та контактів з держустановою. Податкова у декілька кліків — це нова реальність для підприємців. Це ще один наш продукт, який створює екосистему для країни підприємців, - повідомив  міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, у застосунку "Дія" можна буде задекларувати власні доходи та сплатити податки і збори для ФОП — єдиний податок (ЄП) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ). А на порталі "Дія" будуть доступні також декларування доходів та сплата податків фізичних осіб-громадян.

Читайте також

У Дії можна буде подати декларацію у кілька кліків. Застосунок автоматично підтягне інформацію про рахунок установи та суми обов'язкових зборів до сплати — як от ЄСВ. А для розрахунку ЄП людині залишиться лише внести суму доходу, - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України може відновити всі програми допомоги підприємцям, які вимушені простоювати через карантин.

1