У застосунку "Дія" записались 220 тис. українців в чергу на вакцинацію

Наразі в застосунку "Дія" доступні: паспорт, закордонний паспорт, водійське посвідчення
Важливо
У застосунку "Дія" записались 220 тис. українців в чергу на вакцинацію
Додаток Дія Фото: Міністерство цифрової трансформації України
11 Березня 2021, 15:26
читать на русском
Через застосунок "Дія" на щеплення від коронавірусу записалися вже 220 тис. українців в онлайн-чергу. До того ж у порталі планують запустити можливість зміни місця реєстрації.

Про це розповів міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров у коментарі телеканалу "Дом".

Найпопулярніша послуга — запис на вакцинацію від коронавірусу. За останніми даними, в онлайн-чергу на щеплення записалися вже 220 тис. українців, - заявив він.

Наразі в застосунку "Дія" доступні: паспорт, закордонний паспорт, водійське посвідчення. Туди ж приходять повідомлення про штрафи, де їх відразу можна оплатити. Через портал можна зареєструвати фізичну особу-підприємця, також доступний сервіс "єМалятко".

Читайте також

Найближчим часом ми запустимо можливість зміни місця реєстрації — це найбільш популярна послуга в Україні. Місце реєстрації можна буде змінити онлайн в кілька кліків, не потрібно ходити по чергах. Це дуже сильно економить час українцям, — розповів міністр.

Окрім того, незабаром в Україні запустять електронний підпис у смартфоні.

Цього року ми ухвалюємо проєкт, який забороняє всім чиновникам вимагати паперові документи, якщо вони вже є в реєстрі. А 90-95% інформації в них уже є, — додав Федоров.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.