Ніби чума: Ердоган закликав світових лідерів протидіяти ісламофобії

Турецький лідер назвав дії ісламофобів "тероризмом"
Ніби чума: Ердоган закликав світових лідерів протидіяти ісламофобії
Реджеп Таїп Ердоган. Фото: Anadolu
26 Жовтня 2020, 22:04
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав світових лідерів до активної протидії проявам ісламофобії.

Про це він сказав в понеділок, 26 жовтня, на заході, організованому для святкування дня народження пророка Мухаммеда в Анкарі, передає Anadolu.

Сьогодні ворожість до мусульманам поширюється на Заході, немов чума, - сказав турецький лідер.

За його словами, на відміну від європейських держав, особливо Франції, де майже щодня трапляються злочини на ґрунті ворожнечі до Ісламу, в Туреччині має місце релігійна толерантність.

Структури безпеки країн Європи відкрито ігнорують злочини по відношенню до мусульман. Ті, хто покриває нападки на мусульман, є продовжувачами ідей нацизму і фашизму, - сказав турецький лідер.

Він зазначив, що "бути мусульманином на Заході, сповідувати свою релігію стає майже неможливим".

Ердоган назвав дії ісламофобів "тероризмом", зазначивши, що нинішня ситуація загрожує цінностям Заходу.

Читайте також

Зазначимо, що Ердоган раніше розкритикував політику французького колеги Еммануеля Макрона щодо мусульман, заявивши, що той потребує "психічного лікування". Після цього французький уряд відкликали свого посла з Анкари, а в Євросоюзі слова Ердогана назвали неприпустимими.

Еммануель Макрон відреагував на вбивство вчителя історії у Франції і назвав це "ісламістським терористичним нападом", закликавши націю об'єднатися проти екстремізму. Він також запропонував звернути особливу увагу на навчання дітей та створити разом із Радою мусульман Франції організацію, яка дозволила б побудувати "освічений іслам" у країні без іноземного впливу.

Нагадаємо, що Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

1