Нічні заморозки та дощі: погода зіпсується в Україні

Чергова порція потепління настане ближче до кінця тижня
Нічні заморозки та дощі: погода зіпсується в Україні
Весна, березень (Фото: picabu)
17 Травня 2022, 08:06
читать на русском

До кінця тижня погода в Україні буде нестабільною. Вже незабаром настане похолодання, яке буде нетривалим - тепло повернеться вже у четвер.

Як передає Український гідрометеорологічний центр, 17 травня дощі з грозами прийдуть на Закарпаття та Прикарпаття. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 16-21, на Одещині до плюс 25.

У Київській області опадів синоптики не прогнозують. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 18-20 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що сьогодні протягом дня буде до 20 градусів, на Півдні та в південно-західній частині до 24 градусів.

За її прогнозом, у середу в більшості областей України очікується короткочасне похолодання. Зокрема, вночі у північних, західних, східних та центральних областях навіть можливі місцями невеликі заморозки на грунті. Вдень повітря прогріватиметься до 17 градусів.

За даними УГМЦ, в середу, 18 травня, дощі оминуть лише Одеську область. Цього дня прогнозується значне зниження температури повітря - до 15 градусів. Щоправда, тепліше буде на Півдні - до 19.

19 травня потепління повернеться, однак дощі з грозами прогнозуються на Сході та Півдні. Тут денна температура повітря впаде до 15-17 градусів. На решті території - без опадів, вдень до 16-22 градусів.

Вже з 20 травня синоптики обіцяють дощі лише на Півдні та Сході, потепління буде відчутним - до 20-25 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у 2022 році українців чекають температурні рекорди та погодні аномалії.