Німеччина надасть Україні 13 мільйонів євро для боротьби з COVID-19

Метою проєкту є посилення спроможності медичних закладів
Німеччина надасть Україні 13 мільйонів євро для боротьби з COVID-19
Зустріч представників Німеччини та України (фото: пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій)
8 Лютого 2021, 19:34

Німеччина надасть Україні 13,1 мільйона євро для боротьби з COVID-19, зокрема, для закупівлі медичного обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Німеччина надасть Україні 13,1 мільйона євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання й обладнання для амбулаторної діагностики та лікування хвороби COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Йдеться про території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Читайте також

Метою проєкту є посилення спроможності медичних закладів протидіяти загрозам та наслідкам пандемії шляхом їх енергоефективного оновлення та забезпечення необхідним медичним обладнанням, - зазначається у пресслужбі.

Грантові кошти виділять через Державний банк розвитку Німеччини KfW, проєкт реалізовуватиме Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) протягом трьох років.

Нагадаємо, що Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури.

1