Світовий банк надасть Україні 300 мільйонів доларів для малозабезпечених сімей

Через наслідки пандемії рівень бідності в Україні може зрости на 4%
Світовий банк надасть Україні 300 мільйонів доларів для малозабезпечених сімей
Світовий банк (фото: з відкритих джерел)
12 Грудня 2020, 12:05
читать на русском

Світовий банк надасть Україні 300 мільйонів доларів кредиту на подолання наслідків пандемії COVID-19 в межах проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Про це повідомляє пресслужба Світового банку.

За прогнозами Світового банку, через наслідки пандемії рівень бідності в Україні може зрости на 4%, сягнувши до кінця 2020 року близько 23%.

У ці скрутні часи підтримка, яка надається Україні Світовим банком для захисту малозабезпечених громадян, які серйозно постраждали внаслідок спалаху COVID-19, є потужною протидією бідності. Заходи соціального захисту, які будуть підтримані новим позикою, допоможуть уряду України фінансувати соціальні програми, спрямовані на запобігання бідності близько одного мільйона українців, - заявив регіональний директор СБ по Східній Європі Аруп Банерджі.

Виплати сім’ям з низьким рівнем доходу здійснюватимуться за чинною програмою державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше Світовий банк разом із Міністерством охорони здоров'я України готував проєкт із закупівлі вакцин від COVID-19 на суму близько 100 мільйонів доларів.

В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медустанов.