Німеччина відкрила кордони для усіх українців

З 18 липня всі українці можуть безперешкодно в`їжджати до Німеччини
Німеччина відкрила кордони для усіх українців
Подорож (Фото: pexels)
17 Липня 2021, 18:22
читать на русском

Відзавтра, 18 липня,  всі резиденти України зможуть безперешкодно в'їжджати до Німеччини, а не лише ті, хто повністю щеплений від коронавірусу і міг обґрунтувати виняткові підстави для в'їзду.

Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини в п’ятницю, 16 липня, оновило перелік держав, із яких дозволений безперешкодний в’їзд до країни. До цього переліку увійшла й Україна.

Дозвіл на "необмежений в’їзд" набуває чинності з неділі, 18 липня. Українським туристам не потрібно буде ані вакцинуватись, ані робити тест на COVID-19 щоби потрапити до Німеччини. Це стосується всіх, хто мешкає в Україні понад 6 місяців, а не лише власників українських паспортів.

Українці та інші мандрівники зможуть в'їжджати до Німеччини з туристичною або іншою метою, не надаючи до того ж підтвердження про повне щеплення або інші документи, що підтверджують відсутність інфікування, а також негативного тесту, - йдеться у повідомленні.

До переліку безпечних країн, окрім України, увійшли ще 25 країн: Албанія, Вірменія, Австралія, США, Канада, Ізраїль тощо. Цей перелік складається на основі рекомендацій ЄС, де 15 липня визнали Україну безпечною під епідемічним кутом зору.

Нагадаємо, в ООН припускають, що туристичний сектор почне поступово відновлюватися після пандемії коронавірусу в таких країнах, як Франція, Німеччина, Швейцарія, Великобританія і США. Проте навіть у них повного відновлення іноземного туризму не слід очікувати раніше 2023 року.

Читайте також