Греція відкрила кордони для українців: умови в'їзду

Вимоги стосуються дітей віком від 5 років та дорослих
Греція відкрила кордони для українців: умови в'їзду
Греція (фото: Pexels)
14 Травня 2021, 17:59
читать на русском

Від 14 травня українці зможуть подорожувати до Греції, але при заповненні спеціальної форми та наявності негативного результату ПЛР-тесту.

Про це повідомила пресслужба Посольства України у Грецькій республіці.

Вимоги для в’їзду на територію Греції громадянам України з туристичною метою:

  • Заповнення спеціальної форми PLF (форма пасажира) за 24 години до перетину кордону.
  • Надання сертифікату про завершення вакцинації, зробленої не раніше ніж за 14 днів до дати в’їзду або негативний результат тесту ПЛР-тест на SARS-CoV-2 з перекладом на англійську, який зроблений не раніше ніж за 72 години (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на пункт пропуску в Грецію).

Замість сертифіката турист може пред'явити довідку про перенесену коронавірусну хворобу та одужання чи довідку про наявність антитіл після перенесеної коронавірусної хвороби з перекладом на англійську (чинність довідок: від двох до дев'яти місяців з дати видачі).

Вищезазначені вимоги стосуються дітей віком від 5 років та дорослих.

При прибутті до пункту пропуску через державний кордон Греції можливе вибіркове проведення тестування на SARS-CoV-2. У разі позитивного результату тестування інфіковані особи будуть перебувати на 14 денному карантині у визначених урядом місцях, - йдеться у повідомленні.

В’їхати до Греції можна через міжнародні аеропорти Греції; або морські порти Патри, Ігуменіца, Керкіра; або сухопутні прикордонні пункти пропуску Промахонас та Орменіо (цілодобово); Евзоні (з 7:00 до 23:00).

Нагадаємо, що у Греції громадянам в аптеках безплатно видаватимуть по чотири набори для тестування на коронавірус на місяць.

Читайте також

1