Нобелівського лауреата Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки

Злочин стався 56 років тому в нью-йоркському готелі
Важливо
Нобелівського лауреата Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки
Музикант Боб Ділан фото: AFP
17 Серпня 2021, 09:30
читать на русском

Нобелівського лауреата та американського фолк-виконавця Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки.

Про це повідомляє AFP.

Зазначається, що позов до суду Нью-Йорка подала жінка, яка стверджує, що артист зґвалтував її 56 років тому. На той час Ділану було 24 роки, а позивачці – 12.

За словами жінки, Ділан гвалтував її протягом шести місяців. Музикант "використав свій статус артиста, забезпечував алкоголем та наркотиками й багато разів сексуально знущався з неї". Також він залякував дівчину фізичним насильством, що залишило відбиток на психічному здоров’ї потерпілої – депресія, приниження й тривога.

У позові вказується, що злочини скоювалися в номері Ділана в нью-йоркському готелі Chelsea Hotel.

Позивачка вимагає компенсації й суду присяжних у звинуваченнях в нападі, побитті, незаконному позбавленні волі й заподіяного емоційного стресу, наслідки якого змушували дівчинку неодноразово звертатися за професійною медичною допомогою.

Представник Ділана заявив, що "заява 56-річної давнини не відповідає дійсності".

Довідково. Боб Ділан (псевдонім Роберта Аллена Ціммермана) — американський співак, композитор, поет і гітарист. Його вважають однією з найвпливовіших фігур у попмузиці за останні п'ятдесят років.

У 2016 році Ділан став лауреатом Нобелівської премії з літератури за "створення нових поетичних виразів в американській пісенній традиції".

1