Носив військову форму, зберігав зброю та прикидався українцем: у Києві затримали росіянина (фото)

Йому загрожує до семи років позбавлення волі
Носив військову форму, зберігав зброю та прикидався українцем: у Києві затримали росіянина (фото)
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
24 Червня 2022, 14:49
читать на русском

У Києві правоохоронці затримали 42-річного росіянина, який прикидався українцем, тримав вдома зброю та носив форму одного із військових формувань.

Про це повідомили в Нацполіції.

Встановлено, що уродженець росії постійно змінював орендовані квартири, користувався різними автомобілями, крім того використовував форму одного з військових формувань. Зловмисник ніде не повідомляв про своє справжнє громадянство, а представлявся українцем. Ми вилучили у нього військове спорядження, набої, зброю, дві радіостанції та ніж. Разом з тим, фігурант перевіряється на причетність до диверсійно-розвідувальної діяльності держави-агресора, - сказав заступник начальника поліції Києва - начальник кримінальної поліції Андрій Гарастюк.

У поліції зазначили, що правоохоронці перевірили два автомобілі росіянина. В результаті було виявлено, що державні номерні знаки іномарок не відповідали наявним транспортним засобам, а зареєстровані в росії.

Крім того, за місцем тимчасового проживання затриманого вилучено мобільні телефони, ноутбуки, флеш-накопичувачі, зовнішні жорсткі диски та чорнові записи, які перевіряються на причетність затриманого до зав’язків з російськими окупантами, - пояснили в поліції.

Додали, що відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Чоловіку може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Києві затримали наркоторговця, у якого вилучили понад два кілограми кокаїну на 11 мільйонів гривень.

1