"Нова пошта" не буде платити штраф 326 млн грн: що сталося

Держпродспоживслужба розбиралася, чому її інспектори наклали такий штраф
"Нова пошта" не буде платити штраф 326 млн грн: що сталося
Працівники “Нової пошти” (фото: УНІАН)
9 Липня 2021, 17:11
читать на русском

Від "Нової пошти" не вимагатимуть сплачувати раніше накладений інспекторами в Харківській області штраф у розмірі 326 млн грн за пошкоджені посилки.

Про це заявила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Ніколи не роблю передчасних заяв, допоки детально не розберуся в ситуації. Знаю про суспільний резонанс навколо багатомільйонного штрафу, який співробітники Держпродспоживслужби в Харківській області, наклали на "Нову пошту", - зазначила вона.

За словами Магалецької, цим питання вона займалася з юристами, проводила внутрішнє розслідування та ознайомлювалася з відеофіксацією. Тож "розібрала ситуацію, як то кажуть, на молекули".

Тому вона дійшла висновку, що штрафувати "Нову пошту" не будуть, оскільки такий штраф не адекватний. Своєю чергою юристи готують відповідне рішення.

Магалецька з цього приводу має особисто зустрітись з представниками "Нової пошти" та бізнес-спільноти.

Необхідно терміново міняти законодавство. Інакше такі випадки можуть повторитися через виконавців на місцях. З "винуватцями" скандалу в Харківській області розбираємося. Мене особисто цікавлять мотиви такого рішення. Наголошую: в ДПСС ніхто не буде "рвати" бізнес поки я очолюю цю структуру, - резюмувала вона.

Зазначимо, що головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наклало на "Нову Пошту" штраф на суму 325,85 млн грн.

Нагадаємо, що у березні компанія "Нова пошта" попередила українців про підвищення тарифів на послуги доставлення і упаковування відправлень з 20 березня.

Читайте також

1