Нова система відеоконтролю на кордоні з Росією: як це працює

Мультисенсорна система забезпечує контроль за понад 100 км кордону
Нова система відеоконтролю на кордоні з Росією: як це працює
Новітня система відеоконтролю та сигналізації на кордоні з РФ (фото: ДПСУ)
6 Листопада 2020, 20:11
читать на русском

На ділянці кордону з Російською Федерацією, поблизу відділу прикордонної служби "Троїцьке" в Луганській області, встановили новітню систему відеоконтролю та сигналізації.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що ця мультисенсорна система забезпечує контроль за понад 100 км кордону. Вона складається з 15 інтегрованих веж та двох пунктів управління.

Потужні камери та сенсори дають можливість однаково ефективно відслідковувати ситуацію на кордоні вдень та вночі. Вони здатні виявити транспортний засіб на відстані 15 км, - йдеться у повідомленні.

Завдяки власним джерелам живлення та акумуляторам система може працювати автономно.

Нова система значно дешевша за попередні аналоги. Під час облаштування економія склала 40 млн грн бюджетних коштів, - повідомили в ДПСУ.

Повідомляється, що облаштування кордону з країною агресором не обмежується мультисенсорними системами дистанційного контролю. Такі системи посилюють інженерну складову з протитранспортних ровів, рокадних доріг, огорож та загороджень.

Читайте також

Нагадаємо, що українські прикордонники в своїй роботі використовують новітні технічні прилади на віддалених та важкодоступних ділянках місцевості кордону. На кордоні встановлені безпровідні системи спостереження - фотопастки.

1