Нове стихійне лихо у Туреччині: після пожеж прийшла потужна повінь

Велика вода зруйнувала мости та залишила без електрики кілька населених пунктів
Нове стихійне лихо у Туреччині: після пожеж прийшла потужна повінь
Повінь Фото: Irina Iriser з Pexels
12 Серпня 2021, 10:04
читать на русском

Сильні зливи призвели до повеней у Туреччині - вже постраждали кілька населених пунктів, розташованих на чорноморському узбережжі країни.

Як повідомляє Reuters, повені торкнулися провінції Синоп, Бартин, Карабюк і Кастамону. Зокрема, в північній провінції Туреччини Бартин завалився міст.

Влада повідомила про 13 постраждалих внаслідок повені. Зазначається, що одна людина померла, ще одна - 80-річна жінка - зникла.

Згідно з даними AFAD - управління з надзвичайних ситуацій та стихійних лих при прем'єр-міністрові - у провінції Синоп через повінь обвалився будинок.

В охоплених лихом районах провінції затоплено велику кількість будинків і підприємств. Була евакуйована державна лікарня в районі. Жителів евакуювали з підтоплених будинків - їх вивозили на надувних човнах.


В окремих населених пунктах велика вода зруйнувала дороги, потоки води зносили автівки з автошляхів.

Нагадаємо, наприкінці липня Туреччину охопили лісові пожежі. Найбільше постраждали міста Бодрум, Мармарис та Анталія. Кількість загиблих через пожежі зросла до восьми, постраждали 864 людини. Влада підозрює, що пожежі виникли через підпали.

Читайте також

1