Нові монети, присвячені Військово-морським силам, випустив Нацбанк - фото

Пам’ятна монета "Військово-морські Сили ЗСУ" має номінал 10 грн
Нові монети, присвячені Військово-морським силам, випустив Нацбанк - фото
Нова монета ВМС Фото: bank.gov.ua
13 Липня 2022, 20:31
читать на русском

Національний банк України увів в обіг нову пам’ятну монету номіналом 10 грн, присвячену Військово-морським силам Збройних Сил України.

Про це повідомляється на сайті фінрегулятора.

Монета присвячена окремому виду Збройних Сил України, призначеному для стримування або відсічі у взаємодії з іншими видами Збройних Сил, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами збройної агресії проти України з моря та на приморських напрямках, захисту суверенітету й державних інтересів України, – зазначили в НБУ.

На аверсі монети розміщено: у центрі на дзеркальному тлі – емблема Військово-морських сил ЗСУ, унизу ліворуч від неї – малий Державний Герб України, унизу праворуч – номінал 10 та графічний символ гривні; написи: ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКІ СИЛИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ (півколом угорі), 2022/УКРАЇНА (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від номіналу).

Нова монета ВМС Фото: bank.gov.ua

На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль зображено різні типи кораблів як символ ВМС ЗСУ, до складу яких, крім надводних сил, також входять морська авіація, морська піхота, берегова артилерія та інші компоненти; угорі на тлі позначених південних морських рубежів нашої держави та виключної морської економічної зони України – написи: ВІРНІСТЬ, МУЖНІСТЬ, СИЛА.

Нова монета ВМС Фото: bank.gov.ua

Тираж монети - мільйон одиниць. Маса, г: 12.4. Матеріал: сплав на основі цинку.

Нагадаємо, 11 липня Національний банк України ввів у обіг пам’ятні монети "В єдності – сила", які присвячені "всенародному єднанню" у боротьбі проти російського агресора.