Нові умови для в'їзду до Туреччини: що потрібно знати 

З 4 червня зміняться умови для в‘їзду до Туреччини
Важливо
Нові умови для в'їзду до Туреччини: що потрібно знати 
Туреччина Фото: Meru Bi з Pexels
2 Червня 2021, 12:38
читать на русском

Починаючи з 4 червня для всіх іноземних громадян діятимуть нові умови для в'їзду до Туреччини у зв’язку зі змінами санітарно-епідеміологічної ситуації у країні.

Як повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, тепер для перетину турецького кордону туристам необхідно пред‘явити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до перетину кордону. Або швидкого тесту на антиген, зробленого протягом останніх 48 годин.

Якщо пасажир, що прямує до Туреччини пред’явить документ, виданий офіційними органами відповідної країни, що свідчить про те, що вони були щеплені принаймні за 14 днів до прибуття до Туреччини та/або що вони вилікувались від хвороби за останні 6 місяців, не вимагається подання ПЛР-тесту та карантину, - йдеться у повідомленні.

Це означає, що скасування необхідності ПЛР-тесту, яке було введено з 15 травня 2021 року для осіб, що прибували до Туреччини наземним, повітряним або морським шляхом з Гонконгу, Китаю, Тайваню, В’єтнаму, Австралії, Нової Зеландії, Сінгапуру, Таїланду, Південної Кореї, Японії, Великобританії, Латвії, Люксембург, України та Естонії, тимчасово призупиняється і діятиме до 3 червня включно.

Нагадаємо, що 1 червня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про пом'якшення деяких обмежень, введених для боротьби з поширенням коронавірусу. Також Туреччина повернула вимогу щодо обов'язкових ПЛР-тестів від коронавірусу для авіапасажирів з України.

Читайте також

1