Новий штам COVID: понад 20 країн припинили сполучення з Великою Британією

Новий SARS-CoV-2 поширюється швидше, ніж звичайний коронавірус
Важливо
Новий штам COVID: понад 20 країн припинили сполучення з Великою Британією
Велика Британія Фото: pexels.com
21 Грудня 2020, 09:58
читать на русском

У Великій Британії виявлено новий, більш заразний штам коронавірусу. Через це понад два десятки країн ухвалили рішення про закриття транспортного сполучення зі Сполученим Королівством.

Глава уряду Сполученого Королівства Борис Джонсон заявив, що цей штам на 70 відсотків заразніший, ніж первинний варіант.

Першою про припинення авіасполучення з Великою Британією до 1 січня оголосила влада Нідерландів. Їх приклад наслідувала Бельгія, закривши кордон з державою як мінімум на 24 години. Також скасовано залізничне сполучення між Лондоном і Брюсселем, Лондоном і Амстердамом, передає BBC.

Читайте також

Перельоти у Британію повністю або частково вже перервали Італія, Німеччина, Болгарія, Ірландія, Литва, Латвія, Фінляндія, Хорватія і Данія. Польоти до країни також припинила влада Туреччини, Швейцарії, Канади, Ізраїлю та Аргентини. Повністю закрила свої кордони Саудівська Аравія.

Поява нового штаму насторожила Всесвітню організацію охорони здоров'я, експерти якої перебувають у постійному контакті з британськими фахівцями. У понеділок вранці відбудеться засідання представників уряду Європейської Ради.

Раніше уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіла понад тисяча людей. Він поширюється швидше за відомий COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади, він дуже швидко розповсюджується.

За його словами, що уряду довелося "діяти рішуче", попри наближення Різдва. Він зазначив, що посилені заходи можуть тривати протягом декількох місяців до тих пір, поки не буде впроваджена вакцина.

1