Новий спалах COVID-19 в Україні може бути вже у січні - KSE

Мутації COVID-19 є також "потенційними загрозами".
Головне
Новий спалах COVID-19 в Україні може бути вже у січні - KSE
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
11 Грудня 2021, 12:30
читать на русском

У січні 2022 року можливий новий спалах захворюваності на коронавірус в Україні. При цьому існує три сценарії розвитку подій: середній, оптимістичний, песимістичний.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, середній сценарій передбачає, що COVID-захворюваність почне зростати у січні з кількох причин. Зокрема ситуація у Європі, сезонні хвороби та мутований штам "Омікрон".

Друге - це традиційна сезонність грипоподібних захворювань, яка, до того часу, як з'явився COVID, якраз з січня показувала тренд на зростання. Минулого року грипоподібні захворювання демонстрували трохи зміщений тренд. Ми пояснюємо це тим, що був введений січневий локдаун, - сказав Ганиченко.

Експерт вважає, мутації COVID-19 "потенційними загрозами". При цьому є тренд до зростання інфікування коронавірусом, як і в Європі.

Тому ось ці три фактори якраз говорять про те, що в січні, дійсно, є ймовірність зростання захворюваності на COVID-19 саме в Україні, - наголосив фахівець.

Нагадаємо, що в Україні не послаблюють карантинні обмеження, щоб не допустити нового спалаху COVID-19. При цьому в країні спостерігається зменшення захворюваності на коронавірус.

Читайте також

1