Кузін пояснив, чому карантинні обмеження не послаблюють в Україні

Спостерігається зменшення кількості захворюваності на коронавірус
Кузін пояснив, чому карантинні обмеження не послаблюють в Україні
Коронавірус, карантин Фото: УНІАН
8 Грудня 2021, 14:14
читать на русском

В Україні не послаблюють карантинні обмеження, щоб не допустити нового спалаху COVID-19. При цьому в країні спостерігається зменшення захворюваності на коронавірус.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в етері "Сніданку 1+1", пише ТСН.ua.

За його словами, Україна бере за приклад європейську практику. Там раніше проходять усі пікові рівні захворюваності.

Під час скасування чи спрощення карантинних вимог там (в країнах Європи, - ред.) стикнулися з черговою хвилею коронавірусу. Наше завдання зараз - це стримання ситуації. Посилення каратину, яке стосується переважно невакцинованих людей, є необхідним заходом для того, щоб не допустити чергового COVID-спалаху, - сказав Кузін.

Нагадаємо, що з 6 грудня в Україні посилили карантин для невакцинованих громадян. Люди, які не мають хоча б одного щеплення від коронавірусу, негативного тесту чи сертифікату про одужання, не зможуть у "жовтій" зоні карантину брати участь у масових заходах, їздити у транспорті та відвідувати заклади масового харчування.

МОЗ змінило правила роботи шкіл у "жовтій" зоні карантину, а з 6 грудня почали діяти посиленні карантинні норми. Зокрема працювати зможуть лише школи, де вакциновано 100% працівників закладу освіти. Раніше це стосувались лише "червоної" зони.

Читайте також

1