Новим головою НКРЕКП став Валерій Тарасюк

Валерій Тарасюк має досвід роботи в енергетиці понад десять років
Головне
Новим головою НКРЕКП став Валерій Тарасюк
Валерій Тарасюк (фото: УНІАН)
4 Березня 2024, 09:17
читать на русском

Члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) обрали нового голову. Ним став Валерій Тарасюк.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

У НКРЕКП зазначили, що Валерій Тарасюк має досвід роботи в енергетиці понад десять років. У період з 2019 по 2022 років він очолював НКРЕКП, а з 2014 по 2016 років був членом Регулятора.

Як відомо, за два дні до великої війни, 22 лютого 2022 року відбулася заміна голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Замість Валерія Тарасюка керівну посаду обійняв Костянтин Ущаповський. До цього він був радником міністра енергетики Германа Галущенка.

Нагадаємо, що у 2020 році Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) розпочало перевірку голови НКРЕКП Валерія Тарасюка на предмет корупції та конфлікту інтересів.

За даними тимчасової слідчої комісії Верховної ради, Валерій Тарасюк на момент призначення в НКРЕКП очолював «Еф Енд Ем Україна» і володів 10% її уставного капіталу через кіпрський офшор. Після призначення він передав управління компанію рідному брату Артему Тарасюку, який очолює компанію до цього часу. З того часу активність компанії на енергетичному ринку різко зросла: вона стала контрагентом «Укрненерго» і щомісяця сплачувала на рахунки «Оператора ринку» внески за право торгувати електричною енергією в щоденному режимі.

Читайте також

1