Новорічні свята у Києві: чи працюватимуть фудкорти та ярмарки

Роботу фудкортів на відкритих територіях заборонили
Новорічні свята у Києві: чи працюватимуть фудкорти та ярмарки
Різдвяний ярмарок на Софійській площі у Києві (фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 15:29
читать на русском

У Києві організатори ярмарків на новорічні свята попереджають про роботу фудкортів, ярмарків, де українці зможуть відпочити, а також придбати їжу та напої. У Держпродспоживслужбі такої інформації не підтвердили.

Про це йдеться у коментарі голови Держпродспоживслужби Олега Рубана для "Сьогодні".

Організатори новорічних ярмарків цьогоріч обіцяють, що біля головної ялинки країни на Софіївській площі у Києві працюватимуть фудкорти. Також вони анонсують проведення різноманітних ярмарків та відкриття святкових локацій для відпочинку. Передбачається, що святкування відбуватимуться не лише на Софіївській площі, але й на Контрактовій.

Такий розвиток подій можливий лише при порушенні карантинних обмежень, оскільки у Києві робота фудкортів повністю заборонена.

Читайте також

У Держпродспоживслужбі повідомили, що в умовах карантину продавати їжу можна лише у закритих приміщеннях з дотриманнями усіх правил та норм безпеки,  а також з видачею через віконечко.

У Києві всі вуличні ялинки будуть проводитися, але без реалізації та приготування алкогольних напоїв і роботи фудкортів, - розповів глава Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

За його словами, тих підприємців, хто зважиться відкрити фудкорти – чекає закриття.

Приготування шашлику або барбекю, як це було раніше на міських ярмарках і в новорічних містечках – заборонено, - додав він.

Рубан наголосив, що продавати харчові продукти на відкритих територіях заборонено. Вони не мають права працювати на відкритих територіях. У відомстві пообіцяли, що відповідні органи контролюватимуть дотримання правил, а також проводитимуть рейди у місті та закриватимуть кухні порушників.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.