Образилися на карикатуру путіна: росія почала погрожувати Швейцарії

Швейцарська газета опублікувала фото путіна з клоунським носом
Образилися на карикатуру путіна: росія почала погрожувати Швейцарії
Карикатура на Путіна Фото: @SoylentSmurf
18 Липня 2022, 08:56
читать на русском

Посольство рф у Швейцарії погрожує зверненням до правоохоронних органів країни через карикатури на президента росії владіміра путіна, які були опубліковані у швейцарській газеті Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

Про це йдеться у листі на ім'я головного редактора NZZ, пише Deutsche Welle.

Зазначається, що російським дипломатам не сподобався матеріал, опублікований NZZ, в якому писалося про меми, які виникли на фоні війни росії в Україні.

Зокрема, стаття була проілюстрована фото путіна з клоунським носом та малюнком веселки на обличчі. Підпис під фото звучав так: "путін - військовий злочинець". Також у статті було посилання на твіт, де путіна зобразили на унітазі.


Але найбільше російських дипломатів обурило, що у статті українського президента зобразили у вигляді могутнього чоловіка та назвали його "капітан Україна":

Російське посольство у листі до редакції NZZ зазначило, що путін - "глибоко віруюча православна людина і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві".

У зв'язку з чим райдужна розмальовка його обличчя, як кажуть на Русі, "ні в тин, ні в ворота", - написали дипломати.

А використане у матеріалі словосполучення"військовий злочинець" стосовно путіна дипломати назвали "бездоказовою прямою образою".

У посольстві заявили, що такі заяви порушують 173 та 174 статті Кримінального кодексу Швейцарії (поширення відомостей, що ганьблять честь і гідність третіх осіб, а також наклеп).

Нагадаємо, минулого року у Чехії біля посольства російської федерації влаштували акцію на знак протесту агресії рф проти України та вивезли під посольство фігуру голого путіна на унітазі.