Обшуки у будинку Кличка не стосуються мера - СБУ

У пресслужбі мера повідомили, що камера зафіксувала, як правоохоронці стукали у двері
Важливо
Обшуки у будинку Кличка не стосуються мера - СБУ
Обшуки у Кличка фото: скрін із відео
18 Травня 2021, 12:07
читать на русском

Обшуки у будинку Віталія Кличка не стосуються мера столиці.

Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передає Укрінформ.

За його словами, співробітники Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю із залученням спецпідрозділу ЦСО "А" проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів.

Вони відбуваються одразу у декількох локаціях, в тому числі і в будинку, де проживає Віталій Кличко. Деталі цієї спецоперації ми повідомимо згодом. Ніякого відношення до самого пана Кличко обшуки не мають, - підкреслив Дехтяренко.

Нагадаємо, що зранку 18 травня група озброєних співробітників СБУ приїхала під дім мера Києва. Обшуків вони не провели, оскільки дома нікого не було. Проте, в Службі безпеки України (СБУ) і Департаменті стратегічних розслідувань (ДСР) заявили, що їх співробітники не беруть участі в обшуках в будинку мера.

За словами Кличка, камера на його поверсі зафіксувала, як правоохоронці стукали у двері квартири. Хоча на його питання, що відбувається, вони відповіли, що прийшли, нібито, у квартиру двома поверхами нижче.

Раніше Кличко вимагав від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

1