Обстріли на Донбасі: біля Пищевика загинув український воїн

Окупанти обстріляли українські позиції з мінометів, гранатометів та снайперської зброї
Важливо
Обстріли на Донбасі: біля Пищевика загинув український воїн
Війна на Донбасі Фото: сторінка Міністерства оборони України у Фейсбуці
1 Березня 2021, 09:22
читать на русском

У Донецькій області ворог обстріляв позиції ООС та вбив українського воїна в районі населеного пункту Пищевик.

Про це повідомляється у зведенні штабу операції Об’єднаних сил у Фейсбуці.

Неподалік населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн, - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що протягом минулої доби, 28 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Читайте також

В районі населених пунктів Широкине та Водяне окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ. Також, поблизу Верхньоторецька окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів.

У відповідь на обстріли противника, наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку 1 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Павлополя збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів. На такі дії противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, - зазначають у Штабі.

Нагадаємо, 26 лютого російські окупанти обстріляли українські позиції 14 разів, внаслідок яких постраждало 11 українських військових: вісім отримали поранення, ще троє – бойове травмування.

1