Обстрілюють зі всіх наявних видів озброєння: Гайдай про ситуацію в Сєвєродонецьку

Захисники відходять з міста на більш укріплені позиції
Обстрілюють зі всіх наявних видів озброєння: Гайдай про ситуацію в Сєвєродонецьку
Наслідки обстрілів Луганщини, фото Сергій Гайдай
24 Червня 2022, 09:27
читать на русском

Російські орки обстрілюють Сєвєродонецьк у Луганській області з усіх видів озброєння.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Лисичанськ та Борівське витримали авіаційні удари. Зі всіх наявних видів озброєння російська армія відкривала вогонь по Сєвєродонецьку, Білій Горі, Вовчоярівці. У Сєвєродонецьку окупанти пошкодили територію "Азот" та цегляного заводу, обстріляли селища Синецький та Павлоград та три розбиті декілька тижнів тому мости. Багато будинків та приміщення житлово-комунального господарства зруйновано в Лисичанську, страждають від російських снарядів навколишні села, - сказав Сергій Гайдай.

Також у Лисичанську були знайдені тіла двох загиблих, пораненого чоловіка госпіталізовано до Чернівців.

Гайдай зазначив, що вчора та сьогодні вранці орки вели наступ у районі Мирної Долини, де тривають бойові дії. Також ЗСУ зупинили наступ орків в районі Борівського.

Крім того, наші воїни відбили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали втрат та змусили відступити. Втім, силами штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу росіянам вдалося оволодіти Миколаївкою, - пояснив він.

Гайдай розповів, що захисники Сєвєродонецька відійдуть з міста но нові, більш укріплені позиції.

Рашисти майже зруйнували Сєвєродонецьк, критична інфраструктура знищена вся, пошкоджено 90 % міста, 80% житлових будинків доведеться зносити - відновленню вони не підлягають, - сказав він.
Додав, що орки просуваються в напрямок Лисичанська з Тошківки-Золотого. Зокрема, на околиці вже заходили ворожі ДРГ, проте атаки пройти вглиб міста були відбиті. Також з окупованого Старобільська в бік Лисичанська зафіксовано перевезення орками шістьох "Точок-У".

Нагадаємо, російські військові кинули всі сили, щоб окупувати всю Луганську область найближчим часом. Бої тривають по всіх напрямках.

Читайте також

1