Обвал будинку у Флориді: кількість жертв зросла до 36, ще 109 людей - безвісти зниклі

З-під завалів рятувальники витягли 37 людей
Обвал будинку у Флориді: кількість жертв зросла до 36, ще 109 людей - безвісти зниклі
Обвал будинку у Флориді
7 Липня 2021, 09:47
читать на русском

Поблизу Маямі, у штаті Флорида (США) стався обвал 12-поверхового житлового будинку 24 червня. Наразі відомо про 36 жертв, а рятувальники досі розбирають завали.

Про це повідомляє видання AP.

За словами голови округу Майамі-Дейд Даніелли-Лівайн Кави, рятувальники продовжують розбирати завали.

Попри дощ та інші важкі погодні умови, ми витягли з-під завалів ще чотирьох жертв. Загальна підтверджена кількість загиблих тепер становить 36, - зазначила Кава.

Нагадаємо, що обвалення 12-поверхового кондомініуму Champlain Towers South в прибережному містечку Серфсайд сталося вранці 24 червня. Ще до світанку там почалася масштабна пошуково-рятувальна операція. У перший день з-під завалів витягли 37 людей, далі рятувальники знаходили лише тіла. Близько 109 осіб вважаються безвісти зниклими.

У житловому будинку було 135 квартир, з яких 55 завалилися. Будівля побудована 40 років тому, а під час перевірки у 2018 році фахівці знайшли ознаки серйозного структурного пошкодження.

Президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у Флориді через обвалення будівлі та розпорядився надати місцевій владі федеральну допомогу.

Нагадаємо, що 19 червня в Каліфорнії оголосили режим надзвичайної ситуації через екстремальну спеку. В деяких частинах Каліфорнії та інших регіонах останні дні фіксувалися рекордні денні максимуми, коли температура підіймалася до +48.

Читайте також

1