Очільник ГУР МО Буданов пригадав. як він зустрів початок війни

Вже 23 лютого він з дружиною заселився в свій кабінет в ГУР
Очільник ГУР МО Буданов пригадав. як він зустрів початок війни
Кирило Буданов Фото: скрін з відео https://www.youtube.com/channel/UCfpAVJUrNIdngeiQh0OIScw
17 Жовтня 2023, 09:24
читать на русском

Керівник розвідки Кирило Буданов заселився в будівлю Головного управління розвідки напередодні повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року та говорив із головою Офісу президента Андрієм Єрмаком о 3:30.

Про це йдеться у новому епізоді подкасту "Української правди" "24.02: Реконструкція"

"Дату росіяни постійно переносили. Останні два тижні там постійно вони на день, на два відтягували і відтягували. Але 23-го числа приблизно, здається, о 14:30 ми чітко отримали інформацію, що о четвертій ранку буде початок і як саме. Це було доведено до першої особи держави. Він віддав розпорядження. Але просто порахуйте, до 4-ої ранку вже не так багато лишалося часу".

Буданов розповів, що вже 23 лютого він з дружиною заселився в свій кабінет в ГУР.

"Ми ввечері сходили в магазин на Петрівці, продуктовий. Гарно це пам'ятаю. Там купили продукти, я і дружина. Заселились у кабінет, лягли, розмовляли з нею, чекали. Потім я трошки задрімав. І приблизно десь о 3:30 мені зателефонував керівник Офісу президента і каже: "Ну от вже 3:30, наче все спокійно. Може, якось обійдеться?".

Кажу: "Ну, сподіваймося на краще, але щось я сумніваюся в цьому". І так ми з ним проговорили майже до четвертої години".

Буданов також каже, що для нього було важливо щоб його інформація про вторгнення виявилася правдивою.

"Для мене, ви маєте ще розуміти, це ж теж виклик був. Тому що якщо я як керівник спецслужби дав би неправильну доповідь, це ганьба була б для мене. Реально десь о 4:20 вже почало прилітати, бо ракети були вже в повітрі, певний час вони ще летіли. Ну все, я видихнув. Тепер треба починати працювати над наступним питанням", - пригадав Буданов.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у ніч перед великою війною разом з іншими чиновниками чекав початку повномасштабного вторгнення Росії. За декілька годин до наступу він все ж поїхав додому відпочити, проте вже о 4 ранку йому зателефонував очільник Офісу президента зі звісткою. За лічені миті топпосадовці зібралися у кабінеті Зеленського.

Читайте також

1