Офіційно: Україна стала кандидатом у члени ЄС

Україна заслуговує на європейську перспективу
Головне
Офіційно: Україна стала кандидатом у члени ЄС
Україна та Євросоюз / Фото з Telegram
23 Червня 2022, 21:30
читать на русском

Україна офіційно отримала статус кандидата у члени Європейського союзу.

Таке рішення, яке підтримали лідери 27 країн ЄС, озвучили за підсумками саміту країн Європейського Союзу у Брюсселі. Також статус кандидата у члени ЄС разом з Україною отримала і Молдова.

Варто зазначити, що перед стартом історичного саміту висловились на підтримку України голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, голова Європейської ради Шарль Мішель та президентка Європарламенту Роберта Мецола.

Європейська рада щойно ухвалила рішення про надання Україні та Молдові статусу кандидата в члени ЄС. Історичний момент. Сьогоднішній день знаменує собою вирішальний крок на вашому шляху до ЄС. Мої вітання президенту України Володимиру Зеленському та президенту Молдови Майї Санду, а також народам України та Молдови, - зазначив президент Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

Крім того, лідери ЄС визнали європейську перспективу Грузії та готові надати статус кандидата, як тільки будуть вирішені пріоритетні питання.

Вітаю грузинський народ. Історичний момент у відносинах між ЄС та Грузією: майбутнє Грузії пов'язане з ЄС, - додав Мішель.

Своєю чергою Урсула фон дер Ляєн вважає, що Україна виборола своє місце в родині ЄС і заслуговує на європейську перспективу, зокрема, на статус кандидата.

Наша думка виходить з уважної та ретельної оцінки реальності. І ці докази говорять нам, що Україна заслуговує на європейську перспективу, а також на статус кандидата, – сказала вона.

1