Україна виборола своє місце в родині Європейського Союзу - президентка ЄК

Урсула фон дер Ляєн закликала ЄС надати нашій країні статус кандидата
Головне
Україна виборола своє місце в родині Європейського Союзу - президентка ЄК
Урсула Фон дер Ляєн Фото: скрін з відео suspilne.media
23 Червня 2022, 12:59
читать на русском

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що Україна виборола своє місце в родині ЄС і заслуговує на європейську перспективу, зокрема, на статус кандидата.

Про це повідомляється сайті Європейської комісії.

Україна хоробро чинить спротив російській агресії. Вона пройшла через репресії та повстання. Вона пройшла через анексію територій та зараз перебуває в стані війни. Це єдина країна, де в людей стріляли за те, що вони огортали себе європейським прапором. Україна пройшла через вогонь та воду з однієї простої причини: власного бажання приєднатися до Європейського Союзу, – наголосила Ляєн.

Вона нагадала, що Єврокомісія відповіла на таке бажання і визнала європейські прагнення України та прогрес, який був досягнутий у розвитку української демократії з 2014 року.

Наша думка виходить з уважної та ретельної оцінки реальності. І ці докази говорять нам, що Україна заслуговує на європейську перспективу, а також на статус кандидата, – сказала вона.

Президентка ЄК нагадала, що Україна стала єдиною країною Східного партнерства, яка прийняла жорсткий закон проти впливу олігархів на економіку, на державні інституції та на політичне життя країни, і готова внести до нього необхідні доповнення.

Нагадаємо, 23 червня  у Брюсселі починається дводенне засідання Європейської ради, під час якої лідери 27 держав Євросоюзу, як очікується, нададуть Україні статус кандидата у члени ЄС. 

1