Майже всі лідери ЄС погодилися надати Україні статус кандидата - названа дата

Рішення може бути оголошене вже 24 червня
Головне
Майже всі лідери ЄС погодилися надати Україні статус кандидата - названа дата
Український прапор повернувся на будівлю міськради окупованого Херсона
22 Червня 2022, 16:11
читать на русском

Україна може отримати статус кандидата на членство в ЄС вже цього тижня, а саме - 24 червня.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час брифінгу.

Майже всі лідери Європейського Союзу підтвердили, що наразі є ухвалене рішення щодо початку вступу до ЄС та надання нашій країні кандидата на членство. Ми очікуємо, що таке рішення буде підтримано 24 червня. Враховуючи високий рівень консенсусу, який є на цей момент, можливо навіть таке рішення буде ухвалено завтра ввечері (23 червня. - Ред.). Ми готуємось вже до виконання умов, які передбачила Європейська комісія, - сказала вона.

За її словами, відразу після ухвалення рішення пріоритетним буде питання відновлення України, відбудови інфраструктури та політичної підтримки.

Як країна-кандидат ми отримаємо доступ до фондів ЄС, а це зовсім інші кошти, які ми отримували до цього, - сказала вона.

Нагадаємо, 17 червня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський союз. 

1