Зеленський розповів, які країни підтримують вступ України в ЄС

Країни на цьому шляху будуть доповнювати і посилювати можливості один одного
Головне
Зеленський розповів, які країни підтримують вступ України в ЄС
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
15 Червня 2022, 19:14
читать на русском

Президент Володимир Зеленський повідомив, які країни підтримали надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

У своєму Telegram-каналі президент зазначив, що надання статусу кандидата на членство в ЄС підтримала ще кілька країн Євросоюзу - Албанія, Чорногорія та Північна Македонія. Країни на цьому шляху будуть доповнювати і посилювати можливості один одного.

Албанія, Чорногорія та Північна Македонія підтримують надання нашій державі статусу кандидата на членство в ЄС. На цьому європейському шляху наші країни не є конкурентами, а тільки доповнюють і посилюють можливості одна одної. Еді Рама та Дрітан Абазович, дякую за візит і продуктивні перемовини, - наголосив Зеленський.

Раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що підтримує вступ України, але для цього знадобиться час.

Ще 1 березня 2022 року Європейський парламент рекомендував зробити Україну офіційним кандидатом на членство, а 10 березня 2022 року Рада ЄС звернулася до Європейської Комісії з проханням дати висновок щодо заявки.

8 квітня 2022 року фон дер Ляєн особисто передала Зеленському законодавчу анкету. 17 квітня 2022 року Україна завершила роботу над першою частиною опитувальника, а 9 травня — над другою.

Польща, Словаччина, Румунія,  Болгарія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Словенія теж підтримали те, щоб Україна якнайшвидше стала кандидатом в ЄС.

Читайте також

1