Заявка України на вступ до ЄС: у президента розповіли про перспективи

В ЄС підготували для України опитувальник
Головне
Заявка України на вступ до ЄС: у президента розповіли про перспективи
Прапор ЄС Фото: Уніан
9 Квітня 2022, 13:09
читать на русском

Україна отримала від Євросоюзу опитувальник для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.

В Офісі президента кажуть, що приблизно за тиждень уряд має дозаповнити цей опитувальник.

Як передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, заступник голови Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що Україні залишилось подати до Європейської комісії десь 30% інформації про стан вітчизняної енергетики, економіки тощо.

За йцого словами, президент дав доручення уряду десь за тиждень закінчити роботу з опитувальником. Оскільки Україна має позитивну оцінку виконання угоди про Асоціацію, то, за словами представника ОП, нам буде значно легше це зробити.

Він зазначив, що далі Єврокомісія має надати висновок нашої відповідності Копенгагенським критеріям. Потім комісія передає цей опитувальник до Європейської Ради і коли його схвалять, то далі Україні буде надо статус країни-кандидата і почнуться перемовини про вступ до ЄС.

Нагадаємо, 23 лютого президент України Володимир Зеленський підписав із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата у члени Європейського Союзу.

27 лютого президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вважає Україну однією з країн Європи і хоче бачити її у ЄС.

28 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою.

Того ж дня Зеленський підписав заявку України на членство у Європейському Союзі.

8 квітня 2022 року під час зустрічі в Києві глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала владі України анкету про членство в ЄС.

Читайте також

1