Оголошена мобілізація в РФ не зможе створити резервні сили навіть низької якості — ISW

ЗС РФ мобілізують боєздатних резервістів, щоб швидко стабілізувати лінію фронту в Україні
Оголошена мобілізація в РФ не зможе створити резервні сили навіть низької якості — ISW
Мобілізація в Росії / Фото: t.me/operativnoZSU
25 Вересня 2022, 06:23
читать на русском

У росії не зможуть створити мобілізаційний резерв навіть низької якості. Російські військкомати мобілізують чоловіків, які не відповідають заявленим критеріям.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російська мобілізаційна система намагається виконати завдання, яке поставив президент росії владімір путін, і, швидше за все, не зможе створити мобілізовані резервні сили навіть такого низького рівня, який передбачали плани Путіна, якщо Кремль не зможе швидко вирішити фундаментальні та системні проблеми, — зазначили в ISW.

Путін та міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосили, що Збройні сили Росії мобілізують боєздатних резервістів, щоб швидко стабілізувати лінію фронту в Україні та відновити ініціативу на полі бою.

За словами американських аналітиків, повідомлення військових блогерів та соцмереж свідчать, що у РФ призивають чоловіків, які не відповідають заявленим критеріям.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також