Оголосили лауреатку Нобелівської премії з літератури 2022

Перемогла французька письменниця Анні Ерно
Оголосили лауреатку Нобелівської премії з літератури 2022
6 Жовтня 2022, 15:22
читать на русском

Цього року, лауреатом Нобелівської премії 2022 в області літератури стала французька письменниця Анні Ерно "за сміливість і клінічну гостроту, з якою вона розкриває коріння, відчуження і колективні обмеження особистої пам'яті".

Про це йдеться у Twitter-акаунті пресслужби Нобелівської премії.

"У своїх творах Ерно послідовно і з різних боків досліджує життя, позначене значною нерівністю за ознаками статі, мови і класу. Її шлях до авторства був довгим і важким", - пише пресслужба.

Нагадаємо, вчора лауреатами Нобелівської премії 2022 в області хімії стали одразу троє вчених, а саме Каролін Бертоцці, Баррі Шарплесс й Мортен Мелдал.

4 жовтня оголосив лауреатів Нобелівської премії у галузі фізики. Ними стали дослідники у галузі квантової фізики Ален Аспе, Джон Клаузер та Антон Целлінгер. Премію присудили із формулюванням "за експерименти із заплутаними фотонами, встановлення порушення нерівностей Белла та новаторську квантову інформатику".

3 жовтня, відбулось вручення Нобелівської премії 2022 з фізіології та медицини. Лауреатом став шведський біолог, фахівець з еволюційної генетики Сванте Паабо "за його відкриття, що стосуються геномів вимерлих гомінідів та еволюції людини".

Читайте також

1