Окупанти хотіли евакуювати українців до Білорусі та Росії

Україна вважає це неприйнятним варіантом
Важливо
Окупанти хотіли евакуювати українців до Білорусі та Росії
Війна Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua
7 Березня 2022, 12:49
читать на русском

Окупанти запропонували оголосити режим тиші з 7 березня та відкрити гуманітарні коридори з Києва, Харкова та Сум до Росії, проте Україна вважає це неприйнятним варіантом.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму відеозверненні.

Уранці з'явилася інформація, що, мовляв, Російська Федерація у гуманних цілях відкриває гуманітарні коридори, і режим припинення вогню задіюється з 10-ї ранку. Це – неприйнятний варіант відкриття гуманітарних коридорів. Не поїдуть наші люди з Іванкова, Димера, Вишгорода, з-під Києва у Білорусь, щоб потім літаками полетіти у Російську Федерацію, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що Росія "враховуючи особисте прохання президента Французької Республіки Еммануеля Макрона" запропонувала відкрити такі гуманітарні коридори:

  • з Києва: Київ-Гостомель-Раківка-Соснівка-Іванків-Оране-Чорнобиль-Гдень-Гомель з наступною доставкою авіаційним транспортом до Росії;
  • з Харкова: Харків-Нехотіївка-Бєлгород і далі залізничним або автотранспортом у пункти призначення або тимчасового перебування;
  • з Сум: Суми-Суджа-Бєлгород і далі залізничним або автотранспортом у пункти призначення або тимчасового перебування.

Сподіваюсь, що президент Макрон розуміє, що його ім'я і щире намагання зарадити і допомогти цивільному населенню України, а також іноземним громадянам Китаю, Пакистану, Індії і багатьох інших держав, насправді використовується і маніпулюється саме Російською Федерацією, - пояснила вона.

Нагадаємо, під час евакуації мирних мешканців Ірпеня окупанти обстріляли людей, які намагалися залишити місто.

Читайте також