Окупанти можуть готувати "сюрпризи" на День Незалежності - заява МВС

Українців закликають бути особливо уважними та пильними
Важливо
Окупанти можуть готувати "сюрпризи" на День Незалежності - заява МВС
Євген Єнін і Нацполіція / Фото: МВС
19 Серпня 2022, 22:09
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ прогнозує "сюрпризи" на День Незалежності, 24 серпня, які можуть готувати окупанти.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в етері всеукраїнського телемарафону розповів, що підрозділи МВС діють в умовах підвищеної готовності, а у святкові дні в місцях відпочинку громадян буде посилено патрулювання.

Він зазначив, що нацгвардійці, рятувальники, кінологи зі службовими собаками, вибухотехніки та слідчо-оперативні групи Національної поліції будуть готові до розвитку будь-яких позаштатних ситуацій.

Спільно з СБУ ми ретельно аналізуємо всю можливу інформацію щодо активізації диверсантів, зокрема з боку рб. Тому прошу поставитися з розумінням до обмежень та допомагати правоохоронцям у виконанні їх обов’язків. Адже ми чудово розуміємо, що успішна, демократична, квітуча та мирна Україна є постійним приводом для заздрощів для сусідньої держави. Також ми чудово знаємо, що російський лідер любить символізм, і саме тому чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави. Ми напоготові до будь-яких сюрпризів, але закликаємо громадян дослухатися до наших порад, виконувати умови комендантської години і належним чином реагувати на сигнали повітряної тривоги, - зауважив Єнін.

Також представник МВС зазначив, що в Україні знову активувалися телефонні терористи.

За словами Єніна, напередодні Дня Незалежності правоохоронці фіксують активізацію "телефонних терористів", яку спостерігали перед початком повномасштабного вторгнення військ рф:

Вчора низка наших обласних центрів – Львів, Дніпро, Житомир та інші, стикнулися з масованими "обдзвонами" про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового скупчення громадян. Всі ці повідомлення виявилися фейковими, але ми не можемо гарантувати щодо наступних, тому будьте уважні.

Нагадаємо, На День Незалежності окупанти можуть не лише "привітати" Україну ракетами, а й провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове "судилище" над полоненими захисниками "Азовсталі".