Окупанти намагаються уникнути форсування річки Сіверський Донець, - ISW

Російські сили проводили атаки з РСЗВ і розвідувальні операції
Окупанти намагаються уникнути форсування річки Сіверський Донець, - ISW
Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA
9 Червня 2022, 09:25
читать на русском

Російські військові продовжують атакувати та обстрілювати Сєвєродонецьк. Ворог прагне піднятися по Сіверському Дінцю через складнощі з переправою через річку.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, в боях за Сєвєродонецьк окупанти одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

В ISW зазначили, що Сили оборони України продовжують вести маневрову оборону Сєвєродонецька і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати все місто.

Російські війська, ймовірно, прагнуть просунутися вгору по західному березі Сіверського Дінця, щоб уникнути складної переправи через річку з боку Сєвєродонецька, - повідомили експерти ISW.

Крім того, російські сили проводили атаки з РСЗВ і розвідувальні операції в Миколаївській області і активізують операції в Херсонській області у відповідь на недавні українські контратаки.

Ймовірно, росіяни намагаються посилити контроль над трасою Т0812, що пролягає по території Оріхівського і Василівського районів, для підтримки операцій на північному сході Запоріжжя - тому і перекинули туди 30 танків Т - 62.

Нагадаємо, що російські окупанти атакують Сєвєродонецьк в Луганській області з усіх видів зброї, адже хочуть захопити місто до 10 червня.

Читайте також

1