Окупанти наступатимуть на Луганщині через 3-4 дні, - Гайдай

Українські захисники готові зустрічати непроханих відвідувачів
Окупанти наступатимуть на Луганщині через 3-4 дні, - Гайдай
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Квітня 2022, 14:48
читать на русском

Російські окупанти продовжують стягувати техніку і живу силу в область і за кілька днів спробують наступати на Луганщину, але Збройні сили України готові давати відсіч.

Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у короткому відеозверненні 6 квітня.

Ми фіксуємо постійне підвезення нових сил (окупантів – ред.), техніки і людей, я думаю, що вони планують закінчити підвезення всіх резервів і дні через 3-4 будуть намагатися проводити наступ, - сказав він.

Гайдай додав, що українські захисники готові зустрічати непроханих відвідувачів Луганщини, і зустрінуть їх "гостинно".

Окупанти не перестають завдавати авіаударів та бити з артилерійського озброєння міста та села регіоні. Зокрема 6 квітня Попасна перебуває досі під обстрілами, тому евакуація проходить під гуркіт ворожих "Градів" та гармат.

У Лисичанську ще залишається близько 30 тисяч мешканців, в Сєвєродонецьку - менше.

Офіційно за понад 40 днів війни евакуювали орієнтовно 30 тисяч осіб, а порахувати кількість виїздів людей власним транспортом – поки неможливо.

Своєю чергою у Рубіжному росіяни та ексмер-зрадник контролюють 60% міста. Але прорватися вглиб міста російські загарбники не можуть, щоденні атаки залишаються без успіху і з численними втратами ворога.

Нагадаємо, що міський голова Рубіжного, що на Луганщині, Сергій Хортів здає російським загарбникам українських активістів. Ситуація в місті погіршується.

Читайте також