Окупанти обстріляли Одеську область, поранено двох людей

ЗМІ пишуть, що у бік Одеси рухаються 14 російських кораблів
Окупанти обстріляли Одеську область, поранено двох людей
Російський корабель біля Одеси фото: telegram
16 Березня 2022, 13:55
читать на русском

Російські бойовики 15 березня завдали по Одеській області ракетного удару.

Як повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко, в результаті двоє людей отримали поранення.

Сухопутні війська противника не мають успіху на жодному з напрямків в інших областях. Тому вранці по одному з наших населених пунктів було завдано ракетних ударів ворожою авіацією та кораблями. Є двоє поранених, - зазначив Марченко.

Він також повідомив, що пообіді вівторка по іншому населеному пункту області противник відкрив вогонь із корабельної артилерії, використавши близько 90 снарядів.

Однак наші воїни гідно тримають оборону. Я хочу запевнити, що за кожного нашого пораненого, за кожну руйнацію ворог зазнає в рази більших втрат, - зазначив він.

Тим часом видання Naval News повідомляє, що у бік Одеси рухаються 14 російських кораблів, включаючи десантні.

На супутникових знімках можна побачити кораблі ВМС Росії, які наближаються до українського узбережжя. На супутниковому знімку Sentinel 2, зробленому об 11:47 за місцевим часом, видно щонайменше 14 суден. Судна були знайдені Naval News за допомогою Демієна Саймона, незалежного оборонного аналітика. Попередній аналіз суден дозволяє виділити 3 групи. Два складаються з комбатантів, а один має кілька десантних кораблів. Судячи з усього, десантні кораблі відпливли безпосередньо зі своїх вихідних позицій біля узбережжя Криму, - йдеться у повідомленні.

Російські кораблі рухаються до Одеси Фото: navalnews.com

Аналітики пишуть, що хоча під час конфлікту російські військові кораблі підпливали поблизу Одеси, це, схоже, десант. Довгий час обговорювали висадку, і є достовірні докази того, що вона була спланована.

Нагадаємо, поблизу Одеси 600 російських морських піхотинців не захотіли воювати та влаштували бунт. 

1