Окупанти пропускатимуть лише через один КПВВ на Донбасі

Перетнути лінію розмежування громадяни зможуть два рази в тиждень
Окупанти пропускатимуть лише через один КПВВ на Донбасі
КПВВ “Гнутово” (Донецька обл. ) / Фото: УНІАН
9 Листопада 2020, 13:49
читать на русском

Незважаючи на рішення України про відновлення роботи щодо пропуску громадян на тимчасово окуповані території України на всіх КПВВ, окупаційна влада продовжить блокувати пропуск в Донецькій області.

Про це пишуть сепаратистські ЗМІ, передає РБК-Україна.

Зазначається, що цивільні зможуть перетинати лінію розмежування на Донбасі тільки через один КПВВ два дні на тиждень.

У Донецькій області працюватиме лише КПВВ "Оленівка" на дорожньому коридорі з КПВВ "Новотроїцьке". Перетнути лінію розмежування громадяни зможуть тільки по понеділках та п'ятницях.

Таким чином, пропуск через КПВВ "Майорське", "Мар'їнка" і "Гнутове" буде заблоковано.

Читайте також

Також в ОРДО зазначили, що відкриття Україною пунктів пропуску в односторонньому порядку нібито призведе до погіршення епідеміологічної ситуації в Донецькій області.

Окупаційна влада нагадує:

  • для виїзду з ОРДО треба необхідно мати реєстрацію (прописку) на підконтрольній Україні території;
  • для в'їзду до ОРДО необхідно мати дозвіл так званого "міжвідомчого оперативного штабу".

У Генштабі зазначили, що пропуск громадян і транспортних засобів через контрольні пункти в’їзду-виїзду "Гнутове", "Новотроїцьке", "Мар’їнка", "Майорське", "Станиця Луганська", "Щастя" та "Золоте" починаючи з 10 листопада буде проводитися щоденно з 8.00 до 16.00, а не до 18.00, як повідомлялось раніше.

Читайте також

Нагадаємо, що з 8.00 10 листопада, відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил, в усіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

На території Донецької області через КПВВ "Гнутове", "Новотроїцьке", "Мар’їнка", "Майорське", а на Луганщині – через КПВВ "Станиця Луганська" та новостворені контрольні пункти в’їзду-виїзду "Щастя" та "Золоте".

1