Окупанти штурмують Лисичанський нафтопереробний завод - Гайдай

Ворог утримує північно-західну та південно-східну частини підприємства
Окупанти штурмують Лисичанський нафтопереробний завод - Гайдай
Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA
1 Липня 2022, 09:52
читать на русском

Росіяни намагаються встановити повний контроль над Луганщиною, головна їхня мета зараз - оточити Лисичанськ.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, рашисти намагаються з півдня та заходу оточити наші війська в районі Лисичанська.

Зокрема, увечері 30 червня окупанти штурмували Лисичанський НПЗ, Тополівку, північ Вовчоярівки та Малорязанцевого, мали частковий успіх, утримують північно-західну та південно-східну частини заводу.

Орки ведуть штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення наших підрозділів - намагаються взяти під контроль ділянку автошляху Бахмут–Лисичанськ, успіху не мають. Утримують під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка–Лисичанськ, - додав він (досьє Гайдая).

Він розповів і про наступ противника у напрямку Лоскутівка-Лисичанський желатиновий завод. Гайдай повідомив, що українські воїни зупинили наступ та змусили окупантів відійти.

Поки що евакуація з Лисичанська неможлива. Ми просимо людей знаходитися в укриттях, адже обстріли потужні та тривають без зупинки. Місто руйнується щосекунди. Житловий фонд та інфраструктура постійно палають через ворожі влучання. Гасити пожежі в таких умовах дуже складно. Вчора також було дві великих пожежі у двох торговельних центрах, - звернувся він до луганчан.

Очільник ОДА зазначив, що всередині Лисичанська боїв немає. Місто не оточене, хоча росіяни підходять до Лисичанська з різних боків.

Гайдай також розповів, що на окупованих територіях росіяни почали масовий грабіж майна. Зокрема, рашисти вивозять обладнання з шахти "Родіна", що знаходиться в Золотому.

Нагадаємо, Лисичанськ потерпає від нескінчених авіаударів: зруйновано відділ поліції, пошкоджено територію НПЗ. Росіяни кинули практично всі сили на захоплення міста.

1