Окупанти у Криму блокують сайти, де пишуть реальну статистику по коронавірусу

Російська влада залякує кримчан, що хочуть виїхати до України
Окупанти у Криму блокують сайти, де пишуть реальну статистику по коронавірусу
карантин, комп’ютер, робота Фото: Edward Jenner з Pexels
16 Червня 2021, 15:41
читать на русском

Окупаційна влада Криму блокує близько трьох десятків сайтів, з яких жителі півострова могли дізнаватися об'єктивну інформацію про поширення коронавірусу.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, це робиться з метою просування власної пропаганди, а також для залякування людей, які планують їхати на підконтрольну Україні територію.

Політика, яка стосується інформаційної ізоляції, пов'язана з тим, що Росія постійно намагається позбавити кримчан доступу до інформаційних сайтів. Як мінімум 25-30 сайтів постійно блокуються на території Криму. Серед них є популярні медіа, - повідомила керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

На думку правозахисників, влада Криму продовжує приховувати факти смерті медиків від COVID-19 і навмисно занижувати статистику захворюваності та смертності від коронавірусу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував обов`язкову самоізоляцію для осіб, які в`їжджають з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Відтепер аби потрапити на українську територію, людям необхідно буде пред`явити негативний ПЛР-тест або експрес-тест на коронавірус.

Тести треба буде здавати після перетину КПВВ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Читайте також

1