Кабмін скасував самоізоляцію для приїжджих з окупованих Криму та Донбасу

Аби потрапити в Україну подорожувальникам необхідно буде лише пред`явити негативний тест на covid-19
Кабмін скасував самоізоляцію для приїжджих з окупованих Криму та Донбасу
КПВВ “Новотроїцьке” (фото: ООС)
8 Січня 2021, 19:44
читать на русском

Кабінет міністрів України скасував обов`язкову самоізоляцію для осіб, які в`їжджають з окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

Відповідна постанова Кабінету міністрів розміщена на урядовому порталі.

Відтепер аби потрапити на українську територію, людям необхідно буде пред`явити негативний ПЛР-тест або експрес-тест на коронавірус.

Тести треба буде здавати після перетину КПВВ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Читайте також

Нагадаємо, 23 грудня Кабінет міністрів України ухвалив законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за порушення режиму обсервації або самоізоляції.

Порушення особою порядку обов`язкової самоізоляції, обсервації, встановлених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби – тягне за собою штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3400-8000 гривень – ред.).

17 грудня у Верховній Раді ухвалили закон щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для підприємців за недотримання відвідувачів маскового режиму.

Документ передбачає штраф для підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство і допустили в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину відвідувачі без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень).

1