В Україні штрафуватимуть підприємців за відвідувачів без масок

Штраф складатиме від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень
Важливо
В Україні штрафуватимуть підприємців за відвідувачів без масок
Коронавірус, захисна маска (фото: Pexels)
17 Грудня 2020, 14:31
читать на русском

У Верховній Раді ухвалили закон щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для підприємців за недотримання відвідувачів маскового режиму.

За відповідне рішення проголосували 241 депутат, повідомляється на офіційному порталі ВРУ.

Документ передбачає штраф для підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство і допустили в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину відвідувачі без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень).

Читайте також

Згідно з законом, складати постанови про накладення штрафів і застосування фінансових санкцій будуть уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Нагадаємо, що з суботи, 21 листопада, правоохоронці та уповноважені особи отримали право штрафувати за неносіння маски в громадських місцях.

Згідно із законом, штрафували за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надітих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1