75% українців підтримують штрафування безмасочників

Ставлення українців до тих, хто ігнорує маски, не змінилось
75% українців підтримують штрафування безмасочників
Пасажири у масках (фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 15:09
читать на русском

Соціологічна група "Рейтинг" вияснила ставлення українців до штрафування тих, хто не носить захисні маски у громадських місцях.

За результатами опитування, проведеного 28-30 листопада 2020 року, стало відомо, що 75% опитаних українців підтримують введення штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок, 25% - проти цього.

За останні два тижні ставлення українців до запровадження штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок не змінилось, - йдеться у повідомленні "Рейтингу".

Читайте також

Також з'ясувалося що 60% українців підтримують введення штрафів за для закладів, які працюють всупереч "карантину вихідного дня", 37% - не підтримують.

45% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом. 30% вважають їх надто м’якими, 11% – навпаки надто жорсткими.

За два тижні дещо зросла кількість тих, хто вважає дії влади надто м’якими, - зазначили соціологи.

Читайте також

Нагадаємо, соціологічна група "Рейтинг" дізналася ставлення українців до можливого запровадження "святкового локдауну".

Згідно із даними опитування, підтримка запровадження "жорсткого карантину" (локдауну) зросла з 36 до 42% (кількість противників зменшилась з 61 до 55%).

Аналогічно, зросла кількість респондентів (з 55 до 58%), які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться. При цьому, 58% підтримують введення локдауну на новорічні свята (40% - проти цього).

1