В Україні штрафуватимуть підприємців, які пускають відвідувачів без масок

Штраф може сягати до 5100 грн
В Україні штрафуватимуть підприємців, які пускають відвідувачів без масок
Дівчина у захисній масці. Фото: Pexels
3 Листопада 2020, 20:41
читать на русском

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт, згідно з яким підприємства, організації та установи будуть штрафувати за те, що вони пускають в громадські місця чи транспорт осіб без масок чи респіраторів.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Проєкт закону № 3890 підтримав  251 народний депутат.

У документі зазначається, щоможуть встановити штрафи від 3400 до 5100 грн для юридичних осіб, які:

  • пропускають, допускають осіб в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, зокрема виготовлених самостійно;
  • не вживають заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Читайте також

Підприємство, установа, організація, громадянин - суб'єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн), - йдеться в тексті законопроєкту.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що коронавірусна інфекція в Україні розповсюджується в "ураганному режимі". Так він прокоментував черговий антирекорд інфікування COVID-19.

1