Окупанти випустили з "Градів" хімічну речовину на Харківщині

Симптомами отруєння газом є почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, непритомність
Окупанти випустили з "Градів" хімічну речовину на Харківщині
Хімічна атака
19 Квітня 2022, 12:39
читать на русском

Російські окупанти застосували хімічну зброю в Ізюмському районі Харківської області.

Про це повідомив депутат міської ради Ізюма Микита Каракай у Facebook.

В Ізюмському районі орки застосували хімічну зброю. За моїми даними, заряди з речовиною були випущені з РСЗВ "Град". Газ, що утворюється після вибухів, стелиться землею, - сказав Микита Каракай.

Він зазначив, що симптомами отруєння газом є почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, непритомність. Тому в потерпілих людей уже взяли аналіз крові, а одяг відправили на експертизу.

Своєю чергою Юрій Корсунов, боєць ТрО Харкова, в ефірі Espreso.TV заявив, що деякі бійці мали ознаки хімічного отруєння після обстрілу.

Пройшла інформація по певним джерелам, про те, що на Ізюмському напрямку ворог застосував снаряди з хімічною речовиною, яка заборонена. Але для ворога немає ніяких обмежень. Така інформація від бійців, які після обстрілу мали певні ознаки хімічного впливу. Були блювотні рефлекси, навіть кров‘ю, хтось був в запамороченні, хтось отримав опіки обличчя, - пояснив Корсунов.

Нагадаємо, ввечері 11 квітня російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА.

Читайте також